Президія Закарпатської обласної ради узгодила перелік питань, які виносяться на сесію 15 грудня

грудня 15 / 2022

Відбулася президія обласної ради VIII скликання. На друге пленарне засідання восьмої сесії облради 15 грудня виноситься близько 20 питань. Усі вони були опрацьовані та погоджені постійними депутатськими комісіями, до яких входять члени різних політичних сил.
У засіданні президії взяв участь голова військової адміністрації Віктор Микита. Він висловив позицію про те, що на сесію повинні виноситися тільки ті питання, які підтримують усі без винятку депутатські фракції. Це особливо важливо у воєнний час, щоб не допустити розколу громадськості та маніпуляцій навколо популістських заяв.
Увага депутатів зосереджена навколо прийняття бюджету на 2023 рік. Основні витрати, згідно з головним фінансовим документом, ідуть на освіту і медицину. У порівнянні з поточним роком Бюджет-2023 зросте на 30%.
Йшлося про Програму розвитку та функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя Закарпаття, про обласну цільову Програму національно-патріотичного виховання дітей і молоді на 2023-27 роки та ряд інших питань.
На сесії 15 грудня обласна рада звернеться до керівництва держави щодо відкриття додаткових пунктів пропуску на українсько-румунському кордоні.
У президії взяли участь голова облради Володимир Чубірко, його перший заступник Андрій Шекета, заступники - Василь Дем’янчук і Андріана Сушко, керуюча справами Закарпатської обласної ради Мирослава Ливч, заступники голови ОВА – Мирослав Білецький, Василь Іванчо, Ігор Шинкарюк та представники усіх фракцій.
Нагадуємо, засідання другого пленарного засідання восьмої сесії облради розпочнеться завтра об 11 годині.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар