Лісівники Рахівщини продовжують розвивати інфраструктуру підприємства

грудня 05 / 2022
Лісівники Рахівщини продовжують розвивати інфраструктуру підприємства

Лісівники Рахівщини продовжують розвивати інфраструктуру підприємства

✅Днями лісівники ДП «Рахівське ЛДГ» завершили будівництво нових лісових доріг. Тепер в Щаульському лісництві з‘явились два нові автомобільні відрізки, якими комфортно та легко дістатись до лісфонду підприємства:

💬 «Розвиток інфраструктури підприємства, а в тому числі й будівництво нових лісових доріг- один із пріоритетних напрямків у нашій роботі. Автомобільні лісові полотна прокладаємо й у найвіддаленіші куточки гір, що важливо не тільки для ведення лісового господарства: у разі виникнення лісової пожежі чи інших надзвичайних ситуацій спеціальна техніка зможе безперешкодно дістатися до місця події»,- зазначає директор ДП «Рахівське ЛДГ» Василь Шемота.

❗️Протяжність нових відрізків доріг - 2.75 км та 2.1 км, які збудували власними силами за кошти державно підприємства.

💬 «На даний час густота лісової дорожньої мережі по Закарпатському ОУЛМГ становить близько 5 км на 1000 га. Для досягнення оптимальної щільності лісових автомобільних доріг необхідно щороку здійснювати будівництво нових лісових доріг та проводити ремонт, реконструкцію та відновлення наявної лісової дорожньої мережі. Для всіх наших державних підприємств розвиток інфраструктури- пріоритетний, адже будівництво лісогосподарських доріг, це в першу чергу оперативне реагування на надзвичайні події в лісових насадженнях, охорона від незаконних рубок, пожеж та виробничих потреб»,- додав начальник Закарпатського ОУЛМГ Віталій Петренко.

☝️Також за словами лісівників, нова дорога за технічними параметрами дозволяє проїжджати і легковому автотранспорту, що чудово слугуватиме туристичним путівником до об‘єктів рекреації й значно полегшить доїзд до полонин, як для місцевого населення, так і для гостей регіону.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар