Радий вітати на Закарпатті наших друзів із Пардубицького краю Чеської Республіки - Віктор Микита

листопада 22 / 2022
Радий вітати на Закарпатті наших друзів із Пардубицького краю Чеської Республіки.

Співпрацюємо з партнерами вже багато років поспіль, а від початку повномасштабної агресії РФ ще й за новими напрямками. Йдеться про організацію та надання прихистку українцям за кордоном, гуманітарної допомоги й іншої важливої підтримки нашій області та країні в умовах воєнного стану.

Разом із головою облради Володимир Чубірко - голова Закарпатської обласної ради, депутатами обласної ради провели робочу зустріч із гетьманом Пардубицького краю Мартіном Нетолицьким та його командою.

Розповів чеським колегам про поїздку на Херсонщину, де після кількох місяців окупації наші ЗСУ нарешті звільнили обласний центр. Тепер регіон потребує відновлення: тут гуманітарна криза, відсутні електроенергія та водопостачання тощо. За Закарпаттям закріпили одну з громад Херсонської області, тому завдяки нашим зв’язкам і за співпраці з міжнародними партнерами будемо закривати її потреби. Йдеться про Тягинську ТГ, де безпосередньо проходить лінія зіткнення з ворогом.

На Півдні країни критично потрібні генератори електроенергії, термінали Starlink, щоб попри відсутність мобільного зв’язку кожен мав доступ до інтернету й актуальної інформації. Спільно з гетьманом Пардубицького краю Мартіном Нетолицьким, депутатами краю та почесним сенатором парламенту Чеської Республіки Петром Шіларом обговорили можливість забезпечення Тягинської громади цими й іншими важливими засобами.

Наші партнери висловили свою повну підтримку Україні та нашому народу і повідомили про готовність надати таку допомогу за координації Закарпатської ОВА та обласної ради вже найближчим часом. Щиро вдячний чеським друзям за активну позицію й залучення до відновлення нашої країни!
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар