Фінансовий ресурс для забезпечення обласних програм Закарпаття збільшено майже удвічі

жовтня 31 / 2022

Фінансовий ресурс для забезпечення обласних програм Закарпаття збільшено майже удвічі

Про це сьогодні під час засідання постійної комісії з питань бюджету повідомив директор департаменту фінансів Закарпатської облдержадміністрації Петро Лазар. Він, зокрема, розповів, що сума такого ресурсу складе близько 330 мільйонів гривень, що складає майже удвічі більше у порівнянні з минулим роком. Також. За словами Петра Лазаря, цьогоріч вдасться зекономити 40-50 мільйонів для потреб резервного фонду області.
Разом з тим, керівник фінансового департаменту повідомив про скерування коштів обласного бюджету з березня по жовтень поточного року. Так основну суму — близько 70 мільйонів гривень — виділено на потреби забезпечення територіальної оборони, інших військових формувань області та внутрішньо-переміщених осіб. Бюджет перевиконано на 60 мільйонів гривень. Не розподіленими залишається близько 11 мільйонів.
10 мільйонів гривень з обласного бюджету заплановано виділити на закупівлю зимової форми для ТРО та інших військових формувань у краї. Це — дольова фінансова участь області у цій потребі, загальна вартість якої складає 50 мільйонів. Решту грошей виділять територіальні громади Закарпаття.
Заплановано також виділити 30 мільйонів гривень на завершення проекту з побудови у Нижній Апші туберкульозної лікарні на 100 ліжок у межах проєкту «Зменшення ризику епідемії туберкульозу на прикордонних територіях України і Польщі». Бюджет проекту – 6,4 млн євро. Область бере участь у співфінансуванні робіт та закупівлі обладнання.
Значну частина коштів обласного бюджету також скеровано на ремонт приміщень для ВПО, яких планується відселити з навчальних та комунальних закладів області. Мова йде про окремі комунальні об’єкти у Кам’янському, Середньому, Ясінях, Кушниці, Синевирі, Тересві та Горінчові.
Область також візьме дольову участь у погашенні заборгованості працівникам Великоберезнянського районного територіального центру соціального обслуговування. З 1 мільйона боргу 366 тис уже виплачено з районного бюджету. Також частину планується оплатити з коштів територіальної громади.
Цю інформацію члени комісії одноголосно пропонували заслухати на засідання Закарпатської облради 3 листопада та розглянули питання порядку денного сесії, надавши свої рекомендації та зауваження.
Комісія з питань бюджету пройшла під головуванням Наталії Штефуци та за участю голови облради Володимира Чубірка, заступника голови облради Василя Дем’янчука, керуючої справами облради Мирослави Ливч, першого заступника голови Закарпатської ОВА і члена комісії Мирослава Білецького, заступника голови Закарпатської ОВА Василя Іванча та членів комісії Олександра Ледиди, Василя Крулька, Василя Юрика і Михайла Рівіса.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар