Водники Тячівщини та Рахівщини долучились до інвенту "Міжнародний день чистих берегів"

вересня 19 / 2022



Щороку "Міжнародний день чистих берегів" проводять у треті вихідні вересня. Ці вересневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Зокрема, цього дня проводяться акції на узбережжях річок, морів та океанів з метою запобігання забрудненню побутовими відходами водних ресурсів світу.
Захід International Coastal Cleanup Day (ICCD) було розпочато як спосіб привернути увагу до забруднення різних пляжів світу.

ICCD - це один із найбільших у світі щорічних заходів щодо збереження та захисту, що проводиться волонтерами на підтримку наших океанів, морів, річок, озер та пляжів.

Цьогоріч прибрано лівий берег річки Шопурка в смт. Великий Бичків, а також в місті Тячів правий берег річки Тиса.

Працівник Тячівського МУВГ, начальник дільниці Василь, розповів – «Щорічно, у 3-ті вихідні вересня більшість країн світу проводять екологічний івент "Міжнародний день чистих берегів". Наше управління так само вже декілька років підряд проводить дану акцію. Незважаючи на погоду та на ситуацію в Країні ми сьогодні вийшли до річки, аби прибрати берег.

Ми бачимо проблему засмічення берегів річок, і сміття стає дедалі більше – нажаль.

Такі інвети – екологічні та просвітницькі заходи допомагають звернути увагу населення на те що ми всі мусимо звернути увагу на засмічення берегів річок, потічків, озер та ставків побутовими відходами. На те до чого це може призвести.

Тому всіх бажаючих запрошуємо долучатись. Зробимо наш чистішим. Слва Україні! Героям Слава!»








Тячівське МУВГ
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар