В Ужгороді обговорили шляхи формування і реалізації освітньої політики Закарпаття

вересня 15 / 2022

Сьогодні, 15 вересня, у Закарпатській ОВА відбулася нарада із Міністром освіти і науки України Сергієм Шкарлетом, у якій узяли участь: голова ЗОВА Віктор Микита, заступник голови Закарпатської обласної ради Андріана Сушко, заступник голови ЗОВА Ігор Шинкарюк, міський голова м. Ужгород Богдан Андріїв, ректор УжНУ Володимир Смоланка, керівник профільного департаменту ОДА Мар’яна Марусинець, депутати облради та посадовці.
Меседж зустрічі: усупереч військовій агресії росії - розвиток освіти не зупиняється, заклади освіти продовжують готувати фахівців. Для України надважливі висококваліфіковані спеціалісти, адже нині пріоритетним завданням є відбудувати країну, побудувати її сучасною, сильною, європейською державою.
Міністр зазначив, що Закарпаття – це буфер фронту, область, яка прихистила переселенців та навчальні заклади із зони бойових дій. Наголосив, що пишається тим, що освітній процес триває та приємно вражений станом навчальних закладів, із якими познайомився у ході робочої поїздки, та висловив подяку усім причетним до цього.
У ході наради обговорили шляхи формування освітньої політики у краї та створення освітнього кластеру. Також порушили питання розвитку позашкільної освіти, зокрема Міністр пропонує розглянути можливість державно-приватного партнерства для ефективної роботи позашкілля.
Андріана Сушко зазначила, що Закарпаття попри додаткові виклики, справляється із ситуацію, врегульовані форми навчання, передбачені алгоритми дій у разі надзвичайних ситуацій, підготовлені додаткові приміщення з метою захисту життя і здоров’я дітей.
Відтак напрацьовані у ході робочої поїздки Міністра освіти і науки рекомендації і пропозиції будуть опрацьовані профільним департаментом для подальших спільних дій усіх гілок влади.
У рамках заходу відбулася церемонія нагородження відзнаками Міністерства освіти і науки. Серед народжених колективи освітніх закладів Закарпатської обласної ради: Ужгородський інститут культури і мистецтв з нагоди 75-річчя утворення, Ужгородський науковий ліцей та Закарпатський Інститут післядипломної педагогічної освіти. А також:ю - департамент освіти і науки, молоді і спорту Закарпатської облдержадміністрації, ДВНЗ "Ужгородський національний університет" та Закарпатський угорський інститут імені Ференца Ракоці ІІ.
Пресслужба Закарпатської облради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар