Новини Закарпаття

Віктор Микита оглянув майбутнє житло для ВПО на Хустщині

Умежах робочої поїздки голова Закарпатської ОВА Віктор Микита оглянув об’єкти комунальної власності на Хустщині, які облаштовують для тимчасового перебування вимушено переміщених осіб.

«Зокрема, у Горінчівській громаді завершують роботи в приміщеннях колишньої дільничної лікарні. Тут відремонтували дах, житлові площі, харчоблок, душові та вбиральні, провели опалення й воду тощо. Загалом в осередку зможемо розмістити близько 60 осіб», – зазначив Віктор Микита.

За його словами, у Білківській громаді для ВПО переобладнали один із поверхів комунальної будівлі: провели опалення та воду, зробили ремонт житлових приміщень, коридорів, харчоблоку, душових і вбиралень. На цій локації планують поселити близько 100 людей. Об’єкти також облаштують меблями та оргтехнікою.

Як зауважив очільник ОВА, фінансування видатків здійснюється в межах обласної Програми облаштування місць для тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб у Закарпатській області на 2022 рік.

«Окремі територіальні громади також приймають власні програми та самостійно їх фінансують.

Дякую громадам за ініціативу й підтримку регіональних проєктів з розміщення ВПО. Це важливе завдання державного рівня, яке ми ефективно виконуємо з перших днів повномасштабного вторгнення», – підкреслив Віктор Микита.


Перейти на сайт