Попри обіцянки влади, спростити процедуру перетину кордону перевізникам

серпня 26 / 2022
Попри обіцянки влади, спростити процедуру перетину кордону перевізникам

Попри обіцянки влади, спростити процедуру перетину кордону перевізникам, які ввозять у країну стратегічно важливі продукти, на деяких ділянках кордону спостерігаються скупчення вантажівок. На сьогоднішній день автотранспорт залишається чи не найактуальнішим способом вивезти закордон зерно та іншу сільськогосподарську продукцію.

Альтернативи немає, адже автошляхи відкриті, на противагу заблокованим портам. Ця ситуація і пояснює черги вантажівок на контрольно-пропускних пунктах, зокрема і на українсько-румунському кордоні «Дякове».

Черга з вантажівок тягнеться уздовж кількох кілометрів. Варто зазначити, що автотранспорт – поки єдина альтернатива експорту зернових культур та іншої агропродуції.

Проте оформлення такого вантажу на КПП займає значно більше часу – цим пояснюють черги працівники митниці. Проте у водіїв з цього приводу є різні припущення. Протягом доби на КПП «Дякове» кордон перетинає від 130 до 150 вантажівок. Це значно перевищує пропускну здатність.

Проте проблема черг все таки залишається, тому в майбутньому планують вивезення врожаю через кордон не тільки автотранспортом, а й залізницею.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар