У Солотвинській громаді до Дня Незалежності України відкрили садок, інклюзивний центр та презентували міжнародну допомогу лікарям

серпня 25 / 2022
🇺🇦🇷🇴 У Солотвинській громаді до Дня Незалежності України відкрили садок, інклюзивний центр та презентували міжнародну допомогу лікарям


Солотвинська територіальна громада відзначила День Незалежності України рядом важливих подій, які покликані підняти соціальний рівень населення цієї ТГ.
Одна з них — відкриття закладу дошкільної освіти " Альбінуца" в селі Нижня Апша. Садок-ясла на 100 місць збудований за кошти місцевого та державного бюджету в рамках президентської програми " Велике будівництво".
Відтак громаді передали медичну спецтехніку від спілки адвокатів Румунії, новий рентген апарат, ультразвукову систему та обладнання для проведення досліджень на загальну суму 127 тис євро. Колегія також прийняла рішення оплатити роботу лікарів Нижньо-Апшанської лікарні.
У громаді також відкрито інклюзивний ресурсний центр для дітей з особливими потребами у селищі Солотвино.
Також у рамках візиту до Солотвинської громади поважних гостей — Баронеси Великобританії Емми Ніколсон Вінтерборнської, що очолює фонд «АМАР», делегації сенаторів Румунії Даніела Фенекіу та Крістіана Нікулеску Цигирлаш, президента асоціації адвокатів Румунії Брічу Траян-Корнела, декана асоціації адвокатів повіту Марамуреш Флоріна Андрейкуца та повіту Сучава Лівіу Міхая, мера міста Сігету Мармацієй Васіле Молдована, народного депутата України Михайла Лабу, заступника голови Закарпатської обласної ради Василя Дем'янчука та заступника голови Тячівської військової адміністрації Вадима Носи підписано меморандум про співробітництво між Солотвинською селищною радою та британським фондом AMAR, засновницею якого є Емма Ніколсон.
У рамках візиту на Закарпаття Баронеса Ніколсон відвідає інклюзивно-ресурсні центри у Середнянській та Свалявській громадах.
«Те, що вдалося зробити, попри епідемію COVID-19 та військовий стан у Солотвинській ТГ, перш за все — заслуга досвідченого керівника, який зумів знайти ресурси, вести комунікацію з владою і міжнародними партнерами та об’єднати зусилля небайдужих жителів громади. Крім того Солотвинська ТГ з населенням близько 36 000 — найбільша у районі, що суттєво впливає на її спроможність», — прокоментував результати роботи у громаді заступник голови облради Василь Дем’янчук.

Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар