Прихисток в садочку: Життя переселенців на Закарпатті (відео)

серпня 18 / 2022

З перших днів війни вимушених переселенців почали приймати в Великоберезнянському дитсадку «Веснянка». Загалом, через заклад пройшло понад 90 осіб. Зараз тут проживають 3 сім’ї – з Херсона та Миколаєва. Внутрішньо-переміщених осіб забезпечили триразовим харчуванням і всім необхідним для комфортного проживання. За потреби дошкільний заклад може прийняти ще 20 переселенців. 66-річна Наталія Миколаївна останні 32 роки прожила в Херсоні. Сама жінка народилась в Великому Березному і ніколи б не подумала, за яких умов повернеться сюди.

Поки були хоч якісь запаси їжі, Наталія Миколаївна трималась в окупованому Херсоні. Наразі вся велика родина – 5 дітей,16 онуків та 2 правнуків – в безпеці. Жінка проживає в Великоберезнянському садочку «Веснянка». Перші вимушені гості почали прибувати на початку березня.

А це пані Наталія з Херсонщини – мама шістьох дітей. Родина проживає в садочку другий місяць. Додому родина повернутись немає можливості – місто під окупацією. Вимушених гостей забезпечили триразовим харчуванням і всім необхідним для комфортного проживання.

В разі потреби, заклад може прийняти ще близько 20 осіб. Загалом, через Великоберезнянський садочок з перших днів війни пройшло понад 90 людей. Частина дітей, які відвідували садок «Веснянка», навчаються в іншому дошкільному закладі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар