Ситуація на ринку праці в Закарпатті (відео)

серпня 14 / 2022


Стабілізувалася – так визначив поточну ситуацію на ринку праці Закарпаття очільник Центру зайнятості краю. Про це спілкувалася з Юрієм Фущичем моя колега. Говорили про попит, пропозицію, найбільш затребувані професії, працевлаштування, а також про допомогу у пошуках роботи внутрішноьо -переміщеним особам та перспективи.

Адже Служба зайнятості краю обслуговує зараз і жителів Херсонщини. Детальніше про тенденції ринку робочої сили. У Центрі Зайнятості Закарпаття черг не має – усе цивілізовано, по запису. Фахівці у всеозброєнні занннями, досвідом і комп’ютерною технікою до послуг відвідувачів. А контингент тут – здебільшого зі статусом «у пошуках» роботи. У Пані Оксани з Херсонщини це вже не перше відвідування у пошуках роботи. Каже, хоче тільки за фахом! А от у пані Тетяни така спеціальність, що у Закарпатті важко знайти роботу.

Жінка працювала 30 років інженером-мікробіологом у наразі окупованому Херсоні. Тому готова до перенавчання, аби не сидіти без діла. І допоможуть, і перенавчання чи підвищення кваліфікації організують – усе, аби у воєнний час максимально забезпечити усіх роботою на Перемогу України – таке завдання ставить очільник служби зайнятості краю.

Каже, з початку повномасштабного вторгнення нарешті ситуація на ринку праці Закарпаття –стабілізувалася.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар