Новини Закарпаття

На Закарпатті продовжується реформування та оптимізація роботи лісової галузі



Під час робочої поїздки на Хустщину очільник ОВА Віктор Микита відвідав підприємство «Wood international», яке спеціалізується на виробництві заготовок для бочок, а також альтернативних виробів для дозрівання вина.

За його словами, як і багато інших закарпатських деревообробних компаній, «Wood international» стикнулася з нестачею деревини та надвисокими цінами. Це проблема, котра переростає в передумови до зупинки роботи, що є абсолютно неприпустимим, особливо під час воєнного стану, коли збереження економічного потенціалу – ще один фронт.

«Через цю ситуацію на підприємстві були змушені скоротити штат працівників. Я вже наголошував на тому, що лісова галузь Закарпаття буде реформована, хоче цього хтось чи ні. Це завдання державного рівня, – зауважив Віктор Микита. – Саме тому особисто спілкуюся з підприємцями, робота яких безпосередньо пов’язана з деревиною, для формування широкого бачення й об’єктивної позиції щодо реформування лісгоспів і подальшого налагодження чесних партнерських зв’язків між бізнесом та державою».

Разом із власниками компанії Аленом Бабелем та Вікторією Алексович керівництво області обговорило проблемні питання і шляхи їх вирішення. Зараз основна спеціалізація «Wood international» – клепка, уся продукція іде на експорт. Окремо завод працює в сегменті альтернативних виробів для виноробства.

«Налагодили пряму комунікацію, підрозділи ОВА вже отримали завдання щодо пошуку рішень, котрі зможуть оптимізувати роботу всіх сторін. Це ляже в основу дорожньої карти, яка дозволить зробити такі механізми уніфікованими й для інших підприємств», – прокоментував керівник Закарпаття Віктор Микита.
Перейти на сайт