Новини Закарпаття

Поліцейські Закарпаття проходять поглиблені навчання з військової медичної підготовки


Співробітники поліції Закарпаття пройшли комплексне навчання для повторення та відточення всіх своїх основних вмінь та навиків. Серед курсів, які пропонувалися правоохоронцям, були і відпрацювання за протоколом ТССС «Tactical Comat Casualty Care», тобто «Тактична допомога пораненим на полі бою», яка раніше професійно викладалася лише військовослужбовцям. Тепер же свої знання постійно вдосконалюють й поліцейські та медики Закарпаття.

Навчання в нашій області проводять інструктори громадської організації «Білі берети – Рівне», які постійно працюють над вдосконаленням власної професійності, в тому числі за участі британських військових інструкторів на полігонах України та у військовій академії NATO.

З поліцейськими були проведені комплексні відпрацювання, які дозволяють швидко та максимально точно визначати тип та ступінь отриманих ушкоджень. Також присутнім на навчаннях доступно розповіли про зміни, які відбулися за останній час в підходах до надання допомоги, щоб принести максимально користі потерпілому та мінімізувати настання будь-яких негативних наслідків.

«Ми працюємо на Закарпатті зі змішаною командою: тут є медики, викладачі медичного університету та представники поліції. Програма у них поглиблена, як для військових. І кому, як не їм цей протокол, ці знання, ця практика найбільше потрібні. Дуже важливо, щоб кожен це знав, бо це саме та інформація, яка здатна рятувати життя», – зауважив інструктор ГО «Білі берети» Юрій Тарасюк.

Поліцейські розповідають про те, що оскільки постійно навчаються та проходять тренінги, багато інформації для них не було нової. Проте, відзначають, що будь-які додаткові знання, будь-яка практика, яка проходить за присутності спеціалістів, є однозначно корисною для них.

Перейти на сайт