На Закарпатті майбутні рятувальники вчаться працювати в екстремальних ситуаціях

серпня 08 / 2022

Майбутні вогнеборці місцевих пожежних команд та добровольці, які незабаром стануть на захист пожежної безпеки сіл Пийтерфолво та Великі Ком'яти Берегівського району, зараз проходять відповідну теоретичну та практичну підготовку на базі професійних рятувальних підрозділів ДСНС. Фахівці вже пройшли майстер-класи з бойового розгортання пожежного автомобіля, відпрацювали нормативи з одягання бойового одягу та апаратів для захисту органів дихання та зору, ознайомилися з видами та тактико-технічним характеристиками пожежних драбин та спробували самостійно піднятися штурмовкою на другий поверх навчальної башти.
Окремо пройшли навчання щодо надання потерпілим невідкладної домедичної допомоги, яке адаптоване до воєнного часу. А гірські рятувальники показали як користуватися сучасними засобами орієнтування на місцевості.
Тренінги проходять в рамках реалізації Програми транскордонного співробітництва ЄІСП Угорщина-Словаччина-Румунія-Україна 2014-2020 та проєкту «Раннє попередження та готовність до надзвичайних ситуацій на румунсько-українському кордоні».



Категорія : Суспільство


Залишити Коментар