Закарпатська ОВА передала ЗСУ конфісковані у контрабандистів безпілотники

серпня 06 / 2022

Закарпатська ОВА передала на потреби Збройних Сил України кілька безпілотників та дронів, конфіскованих у контрабандистів сигарет. Кількість переданої техніки наразі не уточнюють. Військова адміністрація повідомила про відправку перших конфіскованих безпілотників на передову. Цією технікою користуватимуться українські розвідники.

За словами голови ОВА, кілька безпілотників уже готові до доставки розвідникам на передову.
«Перші конфісковані БПЛА в порушників державного кордону й пускові установки готуються до відправки на фронт для наших розвідників. Дякую за оперативну роботу співробітникам УСБУ в Закарпатській області та прикордонникам 27-го прикордонного загону», – зазначив Віктор Микита.

Рішення про передачу конфіскованої аеротехніки на передову голова Закарпатської ОВА повідомив ще 27 липня, уточнивши, що в області побільшало порушень, що стосуються контрабанди сигарет, зокрема, безпілотниками, які можна отримати лише під спецзамовлення.

«Спостерігаємо активізацію спроб переміщення через державний кордон на Закарпатті контрабандних тютюнових виробів за допомогою безпілотних літальних апаратів, квадрокоптерів та іншої аеротехніки. Це дороговартісне обладнання можна отримати лише під спецзамовлення. Враховуючи ці обставини, Рада оборони області рекомендувала конфіскацію такої аеротехніки у порушників з подальшою передачею за рішенням до наших ЗСУ в райони ведення бойових дій», – заявив Віктор Микита.

Також голова Закарпатської ОВА додав, що рішення про конфіскацію та подальшу передачу на потреби ЗСУ стосується і дронів, які належать цивільним, оскільки в області також фіксують випадки порушень заборони піднімати у повітря дрони під час воєнного стану.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар