Діти-сироти влаштували на Закарпатті ярмарок на підтримку закарпатських військових

липня 28 / 2022


На території хабу ” Венеція” у Мукачеві відбувся ярмарок- продаж, де купуючи гарні вироби, можна було допомогти військовим. Діти-сироти та позбавлені батьківського піклування з Дніпра та Мукачева два тижні готувалися до цього заходу. Участь у акціїї взяти чотири дитячі заклади. Обласний центр соціально психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями( м. Мукачево) та три заклади з Дніпра, центри соціальної підтримки дітей та сімей “Довіра”, “Обійми” та “Барвінок”.

Директорка одного з закладів розповідає, що вчить дітей не тільки брати, але й віддавати. Саме тому вирішили організувати цей ярмарок-продаж.


” Ми переселенці. Живемо тут, в Домбоках. Взагалі Закарпаття сьогодні стало прихистком для багатьох, таких людей, як ми, що вимушені бути поїхати зі своїх домівок. Вчимо дітей робити добро, адже самі вони дуже багато його тут отримують. Багато людей допомагають, і годують , і одягають, і гігієнічними засобами запезпечують. І я молюся Богові і дякую за цих небайдужих. Бо зараз в мене 60 дітей у закладі, 10 вихователів. І ми тут з початку березня”,- розповідає директор комунального закладу “Центр соціальної підтримки дітей та сімей “Довіра” Дніпровської міської ради Тетяна Науменко.

Протягом двох тижнів дітки виготовляли вироби своїми руками: плели бісером, малювали картини, вишивали ікони та робили різні патріотичні доробки. Останні два дні діти спільно з вихователями випікали різні смаколики.
Під час ярмарку дітям вдалося зібрати більше 8 тисяч гривень. Усі кошти вони передали на потреби військовим.

” Ми передаємо усе їм, аби вони могли собі придбати те, що їм зараз конче необхідно. Військові обороняють нас там, а ми допомагаємо тут. Хоча ми і знаємо, що багато їх також підтримують волонтерські організації, але не зважаючи на це ми теж не хочемо стояти осторонь. Бажаємо такими акціями, але хоч трохи наблизити нас до перемоги”,- каже Тетяна Науменко.


Ірина Грабко
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар