Голова Закарпатської ОВА зустрівся з Державним секретарем Уряду Угорщини та Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді

липня 13 / 2022
Голова Закарпатської ОВА зустрівся з Державним секретарем Уряду Угорщини та Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді


Сьогодні провів робочу зустріч з Державним секретарем Уряду Угорщини паном Міклошом Поні та Генеральним консулом Угорщини в Ужгороді Йожефом Бачкаі.

На порядку денному – питання активізації двосторонньої співпраці за напрямками економіки прикордонних регіонів.

Державний секретар зазначив, що зараз в Угорщині офіційно працевлаштовано від 70 до 100 тисяч українських вимушено переміщених осіб. Водночас близько 26 тисяч людей подали заявки на отримання статусу біженця, 95% з яких – уже розглянули й прийняли позитивне рішення.

Україна та Угорщина мають однакову тенденцію щодо відсотка працевлаштованих ВПО. І сьогодні це надзвичайно низький показник. Люди не йдуть на роботу з різних причин, серед яких – намір повернутися додому, мігрувати з одного місця тимчасового проживання до іншого, стан здоров’я, відсутність кваліфікації тощо.

Збільшити відсоток працевлаштованих – наше спільне завдання. Робочих місць вистачає як на Закарпатті, так і в області Саболч-Сатмар-Берег, котра межує з нами і де велика кількість українських ВПО. Саме тому обмін досвідом у питаннях активізації цих процесів надважливий.

Окремо порушили питання релокації підприємств у наш регіон та обговорили можливості виходу продукції, яка виробляється тут, на ринок Угорщини. Зараз ціни на угорські товари відчутно зросли, тож пошук нових постачальників якісної продукції за конкурентними цінами, зокрема з України, є нагальним питанням.

Домовилися надалі комунікувати щодо низки питань. Готуємо пропозиції для наших угорських партнерів на розгляд та можливості їх практичної реалізації найближчим часом.

🇺🇦🤝🇭🇺 Щиро дякую Державному секретарю Уряду Угорщини пану Міклошу Поні та Генеральному консулу Угорщини в Ужгороді Йожефу Бачкаі за зустріч й увагу до Закарпаття.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар