Новини Закарпаття

Британці від ГО Plymouth Ukraine Medical Aid передали гуманітарну допомогу міській дитячій лікарні Ужгорода


Харчування, одяг, засоби гігієни, медикаменти для малюків передали сьогодні Ужгородській міській дитячій клінічній лікарні британські благодійники.

Трейсі і Ден Халтони, які приїхали з міста Плімут, представляють громадську організацію Plymouth Ukraine Medical Aid. Подружжя волонтерів розповіло, що не могло залишатись осторонь біди українців, зокрема дітей, які постраждали від жорстокого російського вторгнення, тому поміж знайомих і друзів зібрали чимало медичної гуманітарної допомоги для переселенців.

Зустрілися з британцями заступниця директора Ужгородської міської дитячої лікарні з економічних питань Тетяна Матвеєва та завідувачка відділення захворювань органів дихання Магдалина Неймет. Разом оглянули медичний заклад, поспілкувалися з переселенками з Краматорська та Харкова, які тимчасово проживають в Ужгороді, – мами з дітками зараз тут на лікуванні. Поговорили і про стан здоров’я малечі, адже Трейсі Халтон також працює в медицині, і про особисті драми родин, спричинені війною.

Благодійники висловили співчуття всім постраждалим від війни, запевнили в підтримці як на рівні держав – Велика Британія є одним із найбільших партнерів України, що допомагають у цій боротьбі, так і на рівні невеличких об’єднань небайдужих британців, як і їхня організація.



Перейти на сайт