Словаки допоможуть облаштувати реабілітаційне відділення у закарпатському Обласному будинку дитини

липня 04 / 2022

Днями до закладу Закарпатської облради «Обласний будинок дитини», що у Сваляві, навідалися гості зі Словаччини. Зокрема — радник прем’єр-міністра Словаччини з питань співпраці з Україною Едуард Бураш з духовенством та соціальними працівниками сусідньої країни.
Партнери також приїхали аби запропонувати допомогу у облаштуванні всередині закладу відділення для реабілітації місцевих діток-сиріт та дітей, яких перевезли сюди із зони бойових дій.
Зузанна Чащіно, котра приїхала з паном Бурашем, зауважила: «Про цих дітей тут добре піклуються. У них є все, що їм потрібно. Знімаю капелюх перед людьми, які про них дбають. Я отримала багато подарунків на прощання. Мені трохи ніяково. Ну це тут така звичка. Люди щасливі, коли можуть комусь щось подарувати. Я щаслива бути тут».
«Наша велика подяка і захоплення всім за скромність, ентузіазм і смиренність, з якими вони підходять до своєї роботи», — поділився враженнями від візиту радник словацького прем’єра.
Керуюча справами Закарпатської облради мирослава Ливч та директор закладу Володимир Бейреш, які супроводжували словацьких гостей, розповіли, що Словаччина, і зокрема пан Бураш уже не вперше приїжджають до Обласного будинку дитини з продуктами харчування та солодощами. Відтак, подякували добрим сусідам за підтримку та порозуміння.
Пресслужба Закарпатської обласної ради
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар