На Закарпатті відбулося розширене засідання колегії Держлісагентства

червня 24 / 2022

1️⃣Голова Державне агентство лісових ресурсів України Юрій Болоховець підкреслив важливість переходу від суцільних до поступових і вибіркових методів заготівлі деревини.
🪵Позитивні ефекти від рубань переформування:
🔹Лісівничо-екологічні: формування багатоярусних, складних за породним складом, кліматично-стійких деревостанів, примноження біорізноманіття;
🔹Економічні: збільшення обсягів заготівлі деревини та стабільність надходження її на ринок, економія коштів порівняно з традиційним лісовирощуванням;
🔹Соціальні: ліс постійно виконує екологічну, економічну та соціальну функції, внаслідок чого мінімізуються ризики виникнення конфліктів з громадами.
2️⃣Начальниця Закарпатське ОУЛМГ Вікторія Білоусова розказала про специфіку лісового господарства регіону.
“Основними лісотвірними деревними породами є бук – 59 % відносно площі лісів управління, ялина (смерека) і ялиця – 32 %, дуб – 7,5 %, решта – ясен, явір, в’яз гірський, інші породи”, - сказала Вікторія Білоусова.
3️⃣Про підсумки господарсько-фінансової діяльності підприємств галузі за І квартал 2022 рік доповів начальник Управління стратегії та економічного розвитку Ігор Лицур.
✔️Проведено відтворення лісів на площі 7,6 тис. гектарів.
✔️Заготовлено 2,2 млн м3 ліквідної деревини від усіх видів рубок.
✔️Чистий дохід від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) – 4601,3 млн грн, що на 659,6 млн грн більше відповідного періоду 2021 року.
✔️Середньомісячна заробітна плата – 15023 грн, що на 17% більше відповідного періоду 2021 року.
✔️Сплачено платежів до бюджетів усіх рівнів та Єдиного соціального внеску в 1983,6 млн грн (що на 253,8 млн грн більше відповідного періоду 2021 року).
4️⃣Заступник Голови з питань цифрового розвитку Victor Smal розповів про діджиталізацію дозвільних документів Держлісагентства (функціонал електронного лісорубного квитка та облік продукції переробки деревини в єдиній державній системі електронного обліку деревини).
5️⃣Про стан бухгалтерського обліку і достовірність звітності на підприємствах Вінницького, Закарпатського та Черкаського обласних управлінь лісового та мисливського господарства доповіла начальниця Відділу бухгалтерського обліку Галина Байраківська.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар