У рахівському заповіднику відбулись пожежно-тактичні навчання

червня 24 / 2022

Навчання за участі Рахівського районного управління ДСНС у Закарпатській області проводилось для інспекторів всіх природоохоронних науково-дослідних відділень установи.
Спочатку рятувальники провели роз’яснювальну роботу. Основний акцент зробили на заходи пожежної безпеки в лісових масивах. Далі перейшли до практичних занять.
За тактичним задумом було імітовано умовну лісову пожежу та її ліквідацію. Першими до її гасіння взялися лісівники та працівники служби державної охорони установи. За кілька хвилин їм на допомогу прибули місцеві рятувальники. Надзвичайники провели оперативне розгортання та подали стволи на гасіння пожежі. Спільними зусиллями пожежу вдалося успішно ліквідувати на даній місцевості.💪
У ході заходу були продемонстровані різні методи боротьби з лісовими пожежами:
🔸навчально-тактичні навчання з ДСНС по гасінню пожеж в екосистемах;
🔸правильне користування вогнегасником;
🔸виявлення вибухонебезпечних предметів.
Також було відпрацьовано і перевірено:
✔️готовність особового складу до всіх необхідних дій на випадок виникнення пожеж;
✔️взаємодію та порядок організації підрозділів, які залучаються для гасіння пожеж;
✔️боєздатність спеціалізованої техніки лісівників і рятувальників.
В результаті проведених навчань напрацьовано навички спільної злагодженої взаємодії лісівників та представників ДСНС у ситуації підвищеної небезпеки. Проведені навчання з гасіння лісових пожеж дуже важливі, адже під час тренувань можна врахувати всі нюанси та напрацювати одностайні дії. При виникненні реальної пожежі кожна зекономлена хвилина дасть змогу швидше побороти вогонь та врятувати ліс і все живе у ньому.🌳
☝️Нагадаємо, що важливим у профілактиці загорань є дотримання протипожежних правил поведінки в лісових масивах, бережливе ставлення людей до лісів. Натомість за порушення пожежної безпеки встановлюється адміністративна відповідальність.
❗️Пам‘ятайте, в разі виявлення лісових пожеж або вибухонебезпечних предметів слід негайно повідомляти Службу порятунку за номером 101.
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України





Головне управління ДСНС України у Закарпатській області
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар