У Рахові ремонтують музей екології гір

червня 23 / 2022

Довгоочікуваний капітальний ремонт покрівлі інформаційного еколого-освітнього та історико-культурного осередку «Музею екології гір та історії природокористування в Українських Карпат», нарешті, став можливий завдяки співпраці заповідника з іноземним проєктом. 🤝Так, дизайн даху триповерхової будівлі з мансардою 🏘 фінансувався проєктом SNPA. Однак, з початком війни та водночас важливості якнайшвидших дій щодо ремонту крівлі усі роботи здійснюватимуться за кошти Франкфуртського зоологічного товариства. Після проведення відкритого конкурсу Замовник відібрав підрядника – ПП «Майстер Груп Плюс». Останній вже відвідав об’єкт, ознайомився зі станом справ та приступив до реалізації запланованих робіт. 🏗
Особливістю цього проєкту є те, що в ході робіт використовуватимуться, як традиційні, так і сучасні екологічно безпечні будівельні матеріали та конструкції. Це для нас суттєво, позаяк від цього залежатиме і сама якість ремонту, тривалість експлуатації матеріалів, конструкцій і їх надійність.💪
Виконання перекриття даху для заповідника надзвичайно важливе, оскільки наше завдання зберегти не тільки будівлю музею, але відповідно й цінні експонати, які займають площу понад тисячу квадратних метрів.
Це різноманітні експозиційні форми й засоби, зокрема: діорами, макети, муляжі, панно, комплексні стенди, панорами та інше. Фонди музею наповнені натуральними експонатами й артефактами. Серед них багаті археологічні, палеонтологічні, геологічні та інші колекції, елементи народного побуду та культури. Загалом, експозиція складає майже півтисячі експонатів. А свою діяльність «Музей екології гір» реалізовує за трьома напрямками: освітньо-виховний, рекреаційно-інформаційний та дослідницький.
❗️Звертаємо увагу!
Наразі відвідування Музею неможливе з міркувань безпеки. 🚷Вибачте за тимчасові незручності і слідкуйте за нашою сторінкою! Ми обов’язково повідомимо про відновлення відвідувань Музею!

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар