Угорщина виділила для підтримки угорцям Закарпаття майже 2.4 мільярдів форинтів

червня 16 / 2022

Держсекретар з питань національної політики Угорщини Янош Арпад Потапі заявив, що Уряд Угорщини надасть фінансову допомогу закарпатським угорцям в розмірі 2,362 млрд форинтів, що складає маже 20 мільйонів гривень.

у заяві Янош Арпад Потапі, державний секретар з питань національної політики Офісу прем'єр-міністра. Таким чином уряд надає подальшу підтримку постраждалим від війни закарпатським угорцям. Політик нагадав, що пакет соціальних програм Закарпаття, який діє з 2015 року, є надзвичайно комплексним, передбачає фінансову підтримку – річну надбавку до заробітної плати – різним верствам угорців, вчителям угорської мови, медичним працівникам, працівникам соціальної та культурної сфери, журналісти, актори та багато інших, крім того, вони підтримують годування дітей.

Янош Арпад Потапі наголосив, процедура подачі заявок цього року буде спрощена через російсько-українську війну.

Держсекретар з питань національної політики заявив, що за останні роки програма зробила вагомий внесок у те, щоб угорці Закарпаття масово не покидали батьківщину. Він нагадав, що минулого року одноразову допомогу отримали 15 119 осіб, які займаються діяльністю загальнодержавного політичного значення.

Інформують угорські ЗМІ.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар