В області розширили напрямки правової підтримки переселенців

травня 17 / 2022


У Закарпатській області Центр правової підтримки осіб, постраждалих внаслідок військового вторгнення, розширив напрямки роботи. Про це йшлося на зустрічі заступника голови ОВА Петра Добромільського з деканом юридичного факультету Ужгородського національного університету Ярославом Лазуром та координаторкою роботи Центру Наталією Петрецькою.

«Відтепер представники бізнесу, котрі релокувалися на Закарпаття, безоплатно отримуватимуть юридичну допомогу. Це важлива ініціатива, адже переміщення виробничих потужностей потребує значних фінансових вкладень, а можливість безоплатно проконсультуватися з фахівцями зробить процес безпечним і прозорим», – наголосив Петро Добромільський.

До Центру активно звертаються вимушені переселенці. Спеціалісти працюють за напрямками збору та фіксації фактів порушень прав людини внаслідок війни, організаційно-консультативної підтримки осіб, які виїхали за межі країни, тощо.

За словами Ярослава Лазура, консультації можна отримати через кол-центр, електронну пошту та очно. До роботи долучаються також студенти, для яких це хороша можливість під керівництвом викладачів практикуватися в галузі права.

Ініціативу реалізовують Національна академія правових наук України, Ужгородський національний університет спільно із Закарпатською ОВА.

Номери «гарячої лінії»: +380984259949; +380312613478.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар