Закарпатців укотре закликають утриматися від спалювання сухостою

травня 16 / 2022

Пожежі в екосистемах стали основною темою розширеної онлайн-наради під головуванням очільника ДСНС України Сергія Крука.

Зосередилися передусім на тих регіонах, де тривають активні бойові дії. Водночас зауважили і на велику кількість пожеж у Закарпатській області, повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, це пов’язано здебільшого з людською діяльністю – краяни активно спалюють торішню траву. Але ускладнюють ситуацію і погодні умови: вітер та тривала відсутність опадів.

«Вкотре звертаємося до закарпатців із наполегливим проханням утриматися від спалювання сухостою та чагарників. З одного боку, продукти їхнього згорання дуже шкідливі для довкілля та людського здоров’я, з іншого – такі пожежі надто часто виходять з-під контролю й доводиться залучати рятувальників і спецтехніку. Це провокує важкі наслідки та завдає чималих збитків.

У час, коли сотні гектарів лісу по всій країні палають через застосування зброї, ми не можемо собі дозволити легковажно ставитися до нашої природи», – прокоментував Мирослав Білецький.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар