Новини Закарпаття

Урок англійської мови "Під сакурами" провели сьогодні ужгородські гімназисти




Традиційний для Лінгвістичної гімназії імені Т.Г.Шевченка, але незвичний для навчального процесу, урок англійської мови «Під сакурами» провели сьогодні на площі Театральній в Ужгороді.
Як розповіла вчителька англійської мови Марія Радецькі, у гімназії поглиблено вивчають цю іноземну мову, заняття відбуваються щодня, і діти дуже мотивовані, якщо є нестандартні уроки.
Ідея проведення уроків весною на вулиці виникла десь років 5-6 тому, адже, каже педагогиня, таку красу в Ужгороді не можна пропустити: все квітне, відроджується. Дітям розповідають історію, як в Ужгороді з’явилися сакури, спілкуються виключно англійською мовою, декламують вірші. Гімназистам дуже подобається, вони стараються, також це мотивація і для вчителя. Такі заняття проводять й українські філологи, до прикладу, у понеділок гімназисти матимуть такий урок на вулиці і з української мови та літератури.
Спочатку через коронавірус, а зараз через війну навчання тривалий час уже проводяться переважно онлайн. Дітям дуже складно, бо вони позбавлені живого спілкування з ровесниками. Сьогодні на урок під сакурами на площі Театральній прийшли гімназисти 8 і 9 класів, серед них – двоє школярок із Харкова, які вже навчалися онлайн з ужгородськими школярами, а нині особисто познайомилися з однокласниками. Також онлайн долучилася й дівчинка, яка зараз тимчасово за кордоном.
«Ми вийшли на цей урок, щоб не підсилювати енергію війни, а спрямовувати енергію у любов та добрі справи. Як кажуть психологи, енергія війни живиться ненавистю, образами, люттю. Люті і сили ми бажаємо нашим славним воїнам Збройних Сил України, ми віримо у перемогу і тому ми тут», – каже Марія Радецькі і додає, що вдячна директорці гімназії Любові Попович за те, що підтримує ініціативи вчителів.

Перейти на сайт