У Мукачеві депутати скликатимуть сесію самі (ВІДЕО)

квітня 19 / 2022
У Мукачеві депутати скликатимуть сесію самі (ВІДЕО)

30 березня 18 депутатів Мукачівської міської ради подали вимогу про скликання сесії Мукачівської міської ради і внесли на порядок денний 4 питання. Серед яких:
Перше - про першочергове право на отримання земельних ділянок сім’ями загиблих військовослужбовців, які загинули внаслідок військової агресії російської федерації проти України;
Друге – про визнання незадовільною роботи заступника міського голови та вжиття заходів щодо ремонту доріг Мукачівської тг;
Наступне – про звернення до Мукачівського міського голови щодо скорочення кількості його радників з метою економії бюджетних коштів;
І останнє питання порядку денного – про обрання секретаря Мукачівської міської ради.
У відповідь на це міський голова пише допис у соціальних мережах, в якому називає депутатів моральними виродками, а про скликання сесії й мови не може бути. Мовляв, всі питання міськрада вирішить самостійно.
У зв‘язку з тим, що міський голова у двотижневий термін сесію не скликав, керуючись ч.9 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» - депутати Мукачівської міської ради отримали законне право скликати її самі за підписами не менше третини депутатів від складу ради.
Тож депутати підписали відповідне рішення про скликання сесії на 20 квітня о 10 год. 00 хв. Направили це рішення до секретаріату та міського голови.
Проте поставити відмітку про отримання рішення у виконавчому комітеті чомусь відмовилися - довелося направити документ електронною поштою.
А сам секретаріат ради після цього терміново відправили на карантин. Всі троє різко захворіли корона вірусом. Відповідно й забезпечувати роботу стало нікому.
Наразі всі можливі питання громади вирішуються через виконком, а не у встановленому законом порядку. Можемо припустити, що міський голова з якихось причин боїться збирати раду, на противагу вимогам закону – блокує проведення сесії. Хоч питання, які планували розглянути депутати і не складні, та чому мер так не бажає їх обговорювати судіть самі.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар