На Закарпатті кисневої підтримки потребують 59 пацієнтів з COVID-19

квітня 05 / 2022

Війна змінила пріоритети і відсунула на другий план усе те, що ще нещодавно теж було важливим.

Сьогодні ми майже не згадуємо про ковід, але це не означає, що він зник. На цьому наголосив перший заступник голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

За його словами, на початку лютого область «палала» від кількості інфікованих і госпіталізованих людей, у котрих підтвердили чи підозрювали діагноз COVID-19. Через це область опинилася в «червоній» зоні.

«На щастя, завдяки вжитим заходам, зусиллям медиків та свідомості краян кількість нових випадків захворюваності на ковід упродовж місяця йшла на спад і станом на 4 квітня “позитивний” тест підтвердили всього у 6 осіб.

Однак у закладах охорони здоров’я на стаціонарному лікуванні перебуває 131 людина, з них 3 – діти. Кисневої підтримки потребують 59 пацієнтів», – прокоментував Мирослав Білецький.

Днями Уряд вніс зміни до постанови, що регламентує особливості дії карантину для боротьби із коронавірусною хворобою. Відповідно до них зелений, жовтий, помаранчевий та червоний рівні епіднебезпеки, а також обмежувальні протиепідемічні заходи не застосовуються на період воєнного стану.

Щоб запобігти поширенню COVID-19, не варто забувати про масковий режим у громадських місцях і транспорті, дбати про чистоту рук та дистанцію.

Медичні працівники також продовжують вакцинувати закарпатців від коронавірусу. Одну дозу щеплення зробили 367 947 осіб, дві дози – 343 845, бустерну – 24 166.

Профілактика інфекційних захворювань у цей складний час дуже важлива. Не варто нехтувати своєю безпекою і безпекою тих, хто поруч.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар