На Закарпатті під час перевірок виявлено проблеми із водою

березня 24 / 2022

З метою запобігання масових харчових отруєнь у місцях надання гуманітарної допомоги та місцях, де організовано харчування переселенців, які прибувають на територію області, спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області та працівниками Закарпатської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби здійснюється постійний моніторинг обігу харчових продуктів тваринного, рослинного походження та води.


Впродовж останнього місяця досліджено 22 проби питної води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів за мікробіологічними показниками виявлено у пробах води питної централізованого водопостачання, відібраних в ДНЗ «Теремок» м. Перечин (наявність загальних коліформ та кишкової палички); Перечинському ліцеї м. Перечин (ентерококи, наявність загальних коліформ та кишкової палички); ДНЗ «Веселка» м. Перечин (ентерококи, наявність загальних коліформ та кишкової палички).

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області терміново ініційовано проведення ревізії, очистки мережі закладу, проведення гіперхлорування води Перечинського централізованого водопроводу. Лабораторією Перечинського відділення Центру контролю та профілактики з захворюваннями проводяться проби на залишковий хлор. До отримання результатів дослідження води після гіперхлорування, заклад забезпечено в повному обсязі привозною водою, додатково – для питних потреб забезпечено бутильованою водою.

Також, проведено санітарно-просвітня робота щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладі.

Про результати досліджень проінформовано органи місцевої влади та Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

Також проведено дослідження 31 зразка готової кулінарної продукції з місць перебування та харчування переселенців. Позитивні результати відсутні.

Лабораторія продовжує моніторинг якості та безпечності питної води та продуктів харчування в області.

Окрім цього, Закарпатською регіональною державною лабораторією Держпродспоживслужби проведено 38 експертиз харчової продукції, 2 експертизи кормів та 1 експертизу пухо-перової суміші, які завозилися або вивозилися з території України.

Про це повідомляє Головне управління держпродспоживслужби у Закарпатській області.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар