До 4 тисяч людей щодня зможе відправити за кордон через Закарпаття обласна адміністрація

березня 11 / 2022

До 4 тисяч людей щодня зможе відправити за кордон через Закарпаття обласна адміністрація. Про це на брифінгу повідомив голова Закарпатської ОВА Віктор Микита.

За його словами, очікують нову хвилю приїзду вимушених переселенців, багатьох людей вдалося вивезти з Сумської, Київської та Харківської областей, міста та села яких обстрілювали російські окупанти.



Віктор Микита каже: налагоджують співпрацю з консульствами Угорщини, Словаччини та Румунії, аби покращити організацію виїзду українців, зокрема, потягами.

"Ті громадяни, які будуть до нас в’їжджати й будуть мати намір виїхати за межі України, проходитимуть відповідну перевірку. Після чого будуть формуватися групи і залізничним транспортом вони будуть переміщуватися до Угорщини, на залізничну станцію "Загонь". Також відновлено потяги зі Словаччиною. Я буду вести перемовини, щоб вони приймали", – зазначив Микита.

Як пише "Суспільне Закарпаття", словацька сторона вже заявила, що готова приймати від 1000 до 1500 громадян. Також проводиться робота і з представниками Румунії.

"Тобто ми щодня зможемо від 3000 до 4000 тисяч наших громадян відправляти за кордон. Ті, які матимуть бажання, їх зустрічатимуть, надаватимуть притулок, харчування. Буде відповідний облік. Вони за бажання зможуть отримати статус біженця, або будуть рухатися далі територією Євросоюзу, якщо в них буде таке бажання, якщо їх там очікують", — повідомив голова Закарпатської ОВА.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар