«Незнання вбиває» – в ректораті УжНУ волонтери Червоного хреста провели майстер-клас (відео)

березня 03 / 2022
«Незнання вбиває» – в ректораті УжНУ волонтери Червоного хреста провели майстер-клас (відео)

«Незнання вбиває» – в ректораті УжНУ волонтери Червоного хреста провели майстер-клас з надання першої домедичної допомоги. Учасники отримали як теоретичні знання, так і практичні.

Розповіли про основні принципи надання допомоги, серцево-легеневу реанімацію та інші заходи, що допоможуть потерпілому до приїзду швидкої. Основні принципи надання першої допомоги до приїзду швидкої, серцево-легенева реанімація, зупинка кровотечі та звільнення дихальних шляхів – в ректораті УжНУ пройшов безкоштовний майстер-клас з надання першої домедичної допомоги.

Захід організували УжНУ спільно з Товариством Червоного Хреста. Далі потрібно з’ясувати, чи немає інших постраждалих. Якщо такі є, треба обрати пріоритетну людину – ту, якій необхідна допомога. Тоді визначаємо алгоритм дій. Спочатку треба визначити життєві показники людини.

Якщо людина дихає – переводимо її в стабільне бокове положення. Якщо відсутнє – розпочинаємо серцево-легеневу реанімацію. У зв’язку з пандемією від повного циклу – 30 натискань на грудну клітку та два вдихання відмовились. При зупинці кровотечі важливо знати внутрішня вона, чи зовнішня.Заняття тривало 2 години.

Присутні мали змогу отримати як теоретичні знання, так і практичні. Ця інформація є дуже важливою, особливо в теперішній ситуації, розповідають учасники навчання. «Незнання вбиває». Знаючи основні правила надання першої домедичної допомоги можуть врятувати не одне життя, кажуть організатори.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар