Поліцейські Закарпаття розповіли маленьким ужгородцям, як вберегти себе та діяти в надзвичайних ситуаціях

лютого 13 / 2022


Разом із медиками, рятувальниками та військовими Збройних сил України, поліцейські Закарпаття провели зустріч зі школярами обласного центру. Під час заходу діти вчилися розрізняти вибухонебезпечні предмети, надавати домедичну допомогу та захищати себе від будь-яких небезпек

Сьогодні, 13 лютого, молодші жителі Ужгорода мали нагоду провести вихідний день не лише цікаво, а й з користю. Про корисні навчання подбали поліцейські, медики, військові Збройних сил та рятувальники Ужгорода.

Для цього у Боздоському парку міста було облаштовано спеціальну територію, де дітям розповідали про найважливіші правила безпеки, демонстрували їм макети вибухонебезпечних предметів та вчили, як правильно діяти у разі їх виявлення.

Поліцейські-вибухотехніки розповіли хлопцям та дівчатам про те, що у разі, коли вони натрапили на боєприпаси та інші вибухонебезпечні чи підозрілі предмети, найголовніше – подбати про свою безпеку. Разом із рятувальниками, вибухотехніки наголосили дітям на необхідності далі відійти від місця знахідки, терміново повідомити про це на номер «101» або «102» чи попросити про це дорослих, не панікувати, бути обережними, попередити про небезпеку інших та очікувати на приїзд спеціалістів, які перевірять та знешкодять підозрілий предмет.

Поліцейські-ювенали пояснили присутнім, що таке надзвичайні ситуації, як діяти у разі різних видів загроз, розповіли про різні сигнали оповіщення.

Діти також мали нагоду поспілкуватися з медиками, навчитися надавати домедичну допомогу, в небезпечних ситуаціях дбати про збереження свого здоров’я та вміти допомогти іншим.

Крім того, хлопцям та дівчатам продемонстрували спеціально обладнані автомобілі вибухотехніків, медиків та рятувальників.

Поліцейські побажали присутнім бути здоровими, уважними та обережними, а також наголосили дітям, що вони докладають і докладатимуть максимум зусиль, щоб кожен із них відчував себе в безпеці.






Категорія : Суспільство


Залишити Коментар