Залізничне сполучення між Закарпаттям і Румунією можуть відновити ще у 2022 році

січня 28 / 2022


Залізничне сполучення від Ужгорода, із можливістю далі швидше дістатися до гірськолижного курорту «Драгобрат», а відтак до румунського мальовничого містечка, де можна зробити пересадку і вирушити у напрямку «Буковелю», - це потенційний проєкт, який можуть запустити вже у 2022 році.

Саме такі оптимістичні терміни під час наради під керівництвом першого заступника голови Закарпатської ОДА Мирослава Білецького озвучив Олександр Пушкаш, начальник ВСП «Ужгородська дирекція залізничних перевезень».

«Примітно, що у цьому питанні є порозуміння обох країн. Румунська сторона планує відновити колію на тій ділянці, куди повинен пролягти новий маршрут. Такі ж наміри є і в керівництва Укрзалізниці», – прокоментував Мирослав Білецький.

За його словами, поряд із колією ремонту потребують і під’їзні шляхи до вокзалів, де зупинятиметься потяг.

І щодо самого потяга. Для зручності та комфорту пасажирів мають намір використовувати 3 новенькі вагони дизель-поїзда виробництва ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод», розрахований на 84 місця кожен.

«На зустріч з румунськими партнерами наступного тижня йдемо з цілою купою ідей, пропозицій, а головне – намірами все це реалізувати», – зазначив перший заступник чільника краю.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар