Під час робочої поїздки голова Закарпатської ОДА Віктор Микита відвідав завод «Єврокар»

січня 26 / 2022


Сьогодні під час робочої поїздки голова Закарпатської ОДА Віктор Микита відвідав завод «Єврокар».

«Підприємство є одним із найбільших виробників легкових автомобілів в Україні. Зокрема, у 2021 році тут випустили 3 476 машин, а за увесь період його роботи, а це майже 20 років, – близько 195 тисяч одиниць техніки», — зауважив очільник краю.

Будівництво розпочалося у 2001 році, зараз же виробничі лінії заводу оснащені передовим обладнанням та необхідним програмним забезпеченням. Тут створено робочі місця для 250 фахівців.

За 2021 рік завод сплатив у бюджет громад 5 млн 780 тисяч грн.

Віктор Микита разом із головою обласної ради Володимиром Чубірком, представниками «Атолл Холдінг», очільником та працівниками «Єврокару» оглянули виробничі потужності, ознайомилися з історією підприємства та побачили на власні очі етапи збору автомобілів. Зокрема, відвідали фарбувальний, зварювальний, автоскладальний цехи, ознайомилися з обладнанням та роботою спеціалістів.

Це підприємство забезпечене усією необхідною інфраструктурою та має вигідне логістичне розташування. Також знаково, що сьогодні тут запустили роботу коворкінгу, що спрямований, зокрема, на наукові розробки.

«Я вперше побував на такому заводі й узагалі вперше бачив, як виготовляють автомобілі. Тут є чималий потенціал для подальшої роботи на ще вищому рівні, адже наш автопром має усі шанси стати передовим не тільки в регіоні, а й в Україні.

Розуміємо виклики, які стоять перед підприємством, серед яких — нестабільний ринок, продаж вживаних автомобілів, законодавство, яке потребує доопрацювання.

Критично важливо, щоб інвестори базували свій бізнес саме у Закарпатті. У нашого регіону великий потенціал, який ми налаштовані реалізувати та розвивати у межах наших громад у форматі «WIN-WIN». Тут ми точно надійний партнер.

На жаль, не усі проблеми функціонування та розвитку в компетенції облдержадміністрації, однак інше беремо під свій контроль. Також питання, що у сфері відповідальності вищих органів влади, обов'язково ініціюємо.

Ми на рівні області готові максимально співпрацювати та допомагати у будь-яких питаннях, адже усі зацікавлені, аби завод працював на повну силу.

Зараз ми працюємо над розбудовою індустріальних парків, що є важливою складовою економічного розвитку краю», — підкреслив Віктор Микита.

У межах поїздки провели робочу нараду, на якій обговорили позиції представників регіональної влади щодо індустріалізації регіону та розвитку індустріальних парків. Також порушили питання стратегічного розвитку автопрому, можливості й умови створення нового середовища для його динамічного розвитку, IT в майбутньому автомобільної промисловості.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар