На Закарпатті відбулася перша зустріч представників кондитерської галузі

січня 16 / 2022


13 січня 2022 року, на території Косино відбулась зустріч 26 кондитерів Закарпатської області. Це перша в історії зустріч, на регіональну рівні виробників кондитерських виробів.

Чому це важливо? Кондитери Закарпаття формуються смаки людей, сприйняття роботи, яку роблять. За останні 15 років саме кондитери України, зробили значний крок у перед, не лише на національному, але й на міжнародному ринку. Нам є на кого рівнятись, так само, як рівняються на нас.

Серед учасників зустрічі, свою думку висловив Валентин Штефаньо, який відзначив, що ключове завдання, яке ми маємо ставити на обговорення, та побудову дій, це зробити Закарпаття солодкою столицею України. Це визнає покупець, що купує наш продукт.


За словами Ігора Бондаренко, ми здатні конкурувати на ринку та вигравати. Закарпатська область, історично має значно більше кондитерської культури, традицій, через перетин історичних періодів, смаків, пам'яті.

Федір Шандор, запропонував створити асоціацію кондитерів Закарпаття, як важливу платформу обміну інформацією, щоб разом представляти інтереси, формувати культуру споживання, просувати вироби кондитерські, давати поради один одному та разом збільшувати реалізацію продукції

Учасниками зборів, а це 26 виробників кондитерських виробів Закарпатської області узгоджено ключові позиції, що можуть об'єднати виробників, а саме:

1. Спільні цілі, що стосуються питання розвитку культури виробництва та споживання кондитерських виробів

2. Популяризація гасла "Закарпаття - солодке серце України"

3. Спілкування, про технології, смак, сировину та відповідність до традицій

4. Про оцінку праці та цінування праці кондитера

5. Про крафтове виробництво, якість продукції, мистецтво та дизайн, форму та зміст, ідентичність

За словами Олександра Коваля, керівника "Турінформ Закарпаття", важливо, щоб кожен кондитерський заклад, що виготовляє якісний продукт, став візитівкою свого міста, громади, краю. Ми маємо гордитись цим, важливо, що б місцеві жителі рекомендували солодкі візитівки свого міста, від Ясіня до Ужка.

Коли люди йдуть з весілля, святкування, у родинах Закарпаття традиційно гостям дають шетемені. Це традиція яка жила, живе та буде жити.

На зборах, домовились про узгодження спільних дій найближчим часом, про вироблення як індивідуальних так і спільних дій, направлених на спеціалізацію кондитерських, під регіональний аспект краю, формування іміджу Закарпаття, як солодке серце України.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар