Берегівщину відвідали очільники області: що обговорили?

січня 08 / 2022

У рамках першого візити на Берегівщину наше місто відвідали голова Закарпатської ОДА Віктор Микита та голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко у супроводі депутата облради Чаби Пейтера. Під час зустрічі в міській раді акцентував їх увагу на шляхах пришвидшення будівництва об'їзної дороги навколо Берегова, а також на гострій потребі ремонту доріг. Зокрема, йшлося про ділянку автошляху в Зміївці та вул. Мікеша в Берегові щодо якої якраз триває процес передачі з комунальної власності міста на обласний баланс. Також нагадав про нашу ініціативу передачі комплексу будівель ліцею сфери послуг, які не використовуються в навчально-освітньому процесі й при цьому мають історичну цінність, з державної у комунальну власність нашої громади.
Крім цього, оглянули разом зведену сортувальну лінію майбутнього заводу з механізованої переробки твердих побутових відходів у Яношівському старостинському окрузі, що реалізовується у рамках міжнародної грантової програми "Zero Waste" й наразі проект перебуває на фінальній стадії.
Для завершення облаштування полігону для ТПВ, будівництва під’їзних доріг необхідно фінансування у розмірі 7,7 млн євро, що буде здійснено через європейське об’єднання територіального співробітництва «Тиса» (Tisza) та підтримку уряду Угорщини. Для успішної роботи проекту необхідна кооперація з 10 територіальними громадами Берегівщини. Про це йшлося під час спільної наради з головами ТГ в районній раді. Громадам наразі за умовами гранту потрібно створити спільне комунальне підприємство за принципом пропорційної участі, щоби завод міг надавати послуги за відповідним тарифом. Наша громада вкрай зацікавлена в старті роботи сміттєсортувального заводу, тому налаштовані на конструктивну роботу й виконання наших обов’язків.
Ще одним пунктом відвідин став новий корпус нашої лікарні, де наразі проводяться ремонтно-будівельні роботи у рамках державного проекту «Велике будівництво».

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар