На Закарпатті Марія Степанівна Рішко відзначала свій 100-річний ювілей (фото)

січня 03 / 2022

Новий рік у одній із закарпатських сімей із хустського села Забродь став подвійним святом. Адже саме цього дня чудова жінка, любляча мати та бабуся Марія Степанівна Рішко відзначала свій 100-річний ювілей.

Життя пані Марії було далеко нелегким. Доводилося важко працювати у колгоспі, і робити усе можливе для того, аби прогодувати та гідно виховати дітей, а їх у неї було аж 6, двох, з яких ювілярка вже пережила. Про ці трагічні події жінка згадує із сльозами. Так само з болем жінка згадує часи війни. Пригадує, як батьки змушували її малу ховатися у полі, чи у льосі, аби не налякатися. Адже військові приходили у хати по кілька разів на день. Зараз каже, що зважаючи на ситуацію в нашій країні зараз, єдине про що просить у Бога – мирного неба над головою, і щоб ті часи більше ніколи не повторювались.

Незважаючи на всі життєві випробування пані Марії вдалося побудувати міцну та дружню родину, у складі 4 дітей, 16 внуків, 25 правнуків та 2 праправнуки. І свій ювілей жінка відзначила у великому родинному колі. Рідні розповідають, що зараз пані Марія свої дні здебільшого проводить за молитвою. Телевізор не полюбляє дивитись, а ось спілкуватись з рідними і проводити час за теплими розмовами просто обожнює. Онуки поважають та люблять Марію Степанівну, пишаються нею і тепло згадують, як піклувалась про них у дитинстві і радувала смакотою. А причину бабусиного довголіття вбачають у її надзвичайно спокійній, лагідній вдачі та працьовитості.

З нагоди 100 літнього ювілею пані Марію вітала вся її родина. Також до привітань долучився народний депутат України Василь Петьовка. З вітаннями та щирими побажаннями помічник народного депутата України Михайло Штефко вручив довгожительці цінні подарунки, серед яких і пральна машина. В свою чергу ювілярка подякувала за вітання та сердечно побажала усім жителям рідного Закарпаття щастя, здоров’я, добробуту та благополуччя.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар