Закарпаття – один із лідерів із влаштування підпірних конструкцій

грудня 29 / 2021

Вони захищають дорогу від руйнувань – можливих зсувів з гори та від розмиву річок. Дороги, прокладені у горах, дуже часто проходять під схилом і вірогідність обвалу чи зсуву ґрунту висока. Ще й паводкові хвилі у весняно-осінній період завдають чимало клопоту місцевим. Тому, насамперед, йдеться про безпеку учасників дорожнього руху.
🏞 Найбільше підпірних стін на автодорозі Н-09 Мукачево — Рахів — Івано-Франківськ — Рогатин — Львів. Тут, до слова, уже збудована найдовша в Україні підпірна стінка, що захищає дорожнє полотно від річки Тиса, завдовжки 1,6 км.
✔ Протягом 2021 року на автодорозі Н-09 у Рахівському районі ми звели ще 1 км 826 м верхових стін та 1 км 560 м – низових. Глибина залягання фундаменту становить на різних ділянках 1,5 - 2,5 м.
🚜 Продовжуємо працювати над низовою підпірною стінкою. Її довжина – 224 м, висота 6 м. А довжина верхової – понад 800 метрів. Вона проходить в урочищі Кізій – заповідному масиві Карпатського біосферного заповідника, що розташований між селами Луг та Ділове. Ця підпірна стіна буде другою за довжиною в Закарпатській області. Завершимо у 2022 році.
✔ Завершуємо будівництво ще однієї низової підпірної стіни із монолітного бетону на автодорозі Р-21 Долина-Хуст. У селі Нижні Бистрий зводимо 468-и метрову стіну вздовж ріки Ріка.
👉Ділянка роботи тут не проста – згори стікає вода, а річка під час опадів піднімається на кілька метрів. Тому дорожники поставили дренажні труби та спеціальні водопропускні труби. Все заради того, аби вода не потрапляла на дорогу і не руйнувала дорожнє полотно. Підпірна конструкція дозволить не лише укріпити береги річки та захистити дорогу від руйнування, а й розширити її до нормативів.
🚜 У 2022 році дорожники почнуть ремонт пропущеної ділянки автошляху Р-21.
🤝 Роботи на автодорогах відбуваються в рамках програми Президента «Велике будівництво»
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар