З 10 грудня вступив в дію закон, який забороняє використання одноразових пластикових пакетів (відео)

грудня 19 / 2021
З 10 грудня вступив в дію закон, який забороняє використання одноразових пластикових пакетів (відео)



З 10 грудня вступив в дію закон, який забороняє використання одноразових пластикових пакетів. На першому етапі заборона стосуватиметься розповсюдження тонких і надтонких пластикових пакетів у супермаркетах, аптеках, закладах харчування тощо. Прийшли в магазин, набрали фруктів, овочів чи цукерки у звичні поліетиленові пакети – доведеться заплатити не тільки за товар. Такі одноразові пакети маєчки ще минулого тижня були для всіх відвідувачів магазинів безкоштовними. Та з 10 грудня в Україні одноразові пластикові пакети стали платними.

Та це абсолютно не примха приватних підприємців. Так вирішили законотворці. На засіданні 1 червня Верховна Рада ухвалила у другому читанні та у цілому законопроєкт, яким забороняється розповсюджувати пластикові пакети крім біорозкладних – тоді магазини отримали 9 місяців на адаптацію.А днями закон увійшов в дію.

Підприємці розповідають, думають над тим, як знайти для жителів безкоштовну альтернативу. А саме пакети, що не шкодять довкіллю. Пані Надія розповідає давно не купує одноразові пакети. Нині жінка придбала фрукти. Їх до каси несе у руках. І абсолютно не в цілях економії. І іван розповідає, що від пластикових пакетів вже відмовився давно. Їх бере тільки при необхідності. А з собою з собою завжди має наплічник.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар