Словацька Nafta купила родовище газу на Закарпатті

грудня 13 / 2021

Антимонопольний комітет України дозволив словацькій компанії Nafta стати єдиним власником родовища газу на Закарпатті. Про це свідчить ухвала АМКУ.

“Надано дозвіл компанії Nafta International BV (м. Схіпгол, Нідерланди) на придбання акцій компанії CNG Holdings Netherlands BV (м. Амстердам, Нідерланди), що забезпечує перевищення 50 відсотків голосів у вищому органі управління компанії”, – зазначено у повідомленні.

Як уточнили у Nafta, тепер вона стане єдиним власником ліцензії.

У компанії нагадали, що вона співпрацює з Cub Energy із розвідки Ужгородської площі з 2016 року. “Отримання 100-відсоткової частки в ліцензії дасть нам більш гнучкий розвиток діяльності та інвестицій у цьому регіоні”, – сказав генеральний директор Nafta Мартін Бартошович.

Ужгородська ліцензія охоплює площу близько 300 кв. км та є продовженням вже розвіданої території східної частини Словаччини, а також повторює деякі характеристики відкритих родовищ у Словаччині.

Nafta International BV – “дочка” словацької компанії NAFTA, яка займається розробкою та експлуатацією підземних сховищ газу.

Цікаво, що керує Антимонопольним комітетом уродженець Закарпаття Валерій Пацкан, який туди був призначений ще при Петру Порошенко.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар