«Шляхи до здорових лісів»: одне з лісових господарств Закарпаття розпочинає транскордонну співпрацю зі Словаччиною

грудня 08 / 2021

Днями відбулась зустріч керівника управління Вікторії Білоусової з т.в.о. директора та працівниками ДП «Ужгородське ЛГ» щодо обговорення транскордонної програми. За словами начальника Закарпатського ОУЛМГ, це буде масштабний та унікальний проєкт на все Закарпаття, завдяки якому лісова галузь стане ще ближчою до сучасних технологій.
✅Проект під назвою «Шляхи до здорових лісів: посилення стійкості, життєздатності й адаптаційної спроможності лісів в прикордонних регіонах України та Словаччини» має на меті посилити стійкість та адаптаційну спроможність Карпатських лісових екосистем з огляду на прояви впливів зміни клімату на особливо вразливі гірські екосистеми українських Карпат та Високих Татр.
☝️Ужгородське лісництво ДП «Ужгородське ЛГ» одне з перших, де збудується унікальний та єдиний в області сучасний лісовий розсадник з інноваційною теплицею розміром 12,8 на 81 метр.
Загальна площа розсадника – 1036,8 кв.м.
Локація - с.Великі Лази
📢 «В сучасному розсаднику буде автоматична система поливу та вентиляції для вирощування посадкового матеріалу основних лісоутворюючих порд дерев із закритою кореневою системою, стійких та адаптованих до проявів клімати»,- зазначає Володимир Зварич, т.в.о. директора ДП «Ужгородське ЛГ».
В рамках транскордонного проекту також передбачається побудова адміністративно-побутової господарської будівлі, навіс для зберігання субстрату та техніки, пост охорони, виставковий майданчик садивного матеріалу, свердловина технічної води для поливу, локальні очисні споруди типу «Біотал».
🌱Всі вирощені саджанці з підвищеною приживлюваністю використовуватимуться лісовими господарствами Закарпатської області для створення більш екологічно стійких лісових насаджень.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар