Представники Краю Височина подарували рятувальникам Закарпаття бойове спорядження

грудня 05 / 2021


Давня та плідна співпраця рятувальників із представниками Краю Височина Чеської Республіки триває вже не один рік. Тож робочі візити на Закарпаття іноземних делегацій вже стали доброю традицією. Так вчора, 3 грудня, чеські гості зустрілись із керівництвом Закарпатської обласної ради на чолі із головою - Володимиром Чубірко та після перемовин й офіційної частини зустрічі, передали гуманітарну допомогу екстреним службам краю, серед яких і рятувальники ДСНС.

Очолює чеську делегацію голова крайового Уряду краю Височина Зденек Кадлец. Серед представників також: керівник офісу Гетьмана, координатор співробітництва із Закарпатською областю України Катерина Свободова, Надзвичайний і Повноважний Посол Чеської Республіки в Україні пан Радек Матула, Генеральний консул Чеської Республіки у Львові пан Давид Нови та його заступник пан Володимир Кадлец, а також представник Об"єднання добровільних пожежників Чехії, Морави і Селезії від Краю Височина.

«Оновлення бойового одягу та взуття рятувальників є одним із першочергових завдань, це дозволить бійцям ДСНС більш впевнено та з меншим ризиком для життя виконувати завдання з ліквідації пожеж та надзвичайних ситуацій», - наголосив керівник закарпатських рятувальників Роман Гудак.
Зокрема підрозділи ДСНС отримали 29 пар штанів спецзахисних для пожежного, 26 курток, 32 пари взуття, підшоломники та 69 пар рукавиць, серед яких 32 пари надсучасних марки Rosenbauer SAFE GRIP 3. Останні мають надстійке покриття за багатошарового нетканого кевлару, для кращої термостійкості та захисту від порізів.

В рамках робочого візиту, чеські гості відвідали сьогодні, 4 грудня, пожежно-рятувальний підрозділ ДСНС у смт Ясіня, де передали вогнеборцям частину аварійно-рятувального спорядження. Окрім того делегація ознайомилась з умовами служби рятувальників та дізналась на які виклики найчастіше виїжджають фахівці ДСНС найвисокогірнішого району Закарпаття.


Категорія : Суспільство


Залишити Коментар