В Ужгороді відбулось засідання Ради голів ОСББ, ЖБК та БК

грудня 03 / 2021

Засідання Ради голів ОСББ, ЖБК та БК відбулося днями в Ужгородській міській раді. Під час зустрічі працівники Головного управління статистики у Закарпатській області розповіли про можливості та переваги роботи з безкоштовним веб-інтерфейсом «Кабінет респондента», як через цей сервіс передавати електронну статистичну звітність.

В Ужгороді відбулось засідання Ради голів ОСББ, ЖБК та БК (ФОТО)

Технічну підтримку під час ознайомлення з умовами роботи із програмним комплексом можуть надати працівники Головного управління статистики за номером телефону 61-33-74.

Запросили на засідання і представників ТОВ «Закарпаттяенергозбут» – щоб роз’яснили неправомірне нарахування окремим об’єднанням понад спожитої електроенергії. Проте згоди у вирішенні питання не дійшли, відтак заступник міського голови Юрій Рахівський запропонував створити спільну комісію з представників об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та ТОВ «Закарпаттяенергозбут» і вирішувати на місцях.

Особливо гостро обговорювали те, що ПАТ «Закарпатгаз» виставило необґрунтовано високу суму за необлікований спожитий газ ОСББ «Легоцького», де вийшов із ладу прилад обліку. За пропозицією Юрія Рахівського доручили департаменту міської інфраструктури підготувати та направити від Ужгородської міської ради письмове звернення керівнику ПАТ «Закарпатгаз» та НКРЕКП для вирішення цього питання, оскільки на рівні прямих виконавців підприємства зробити це не вдається.

Керівник відділу реєстрації місця проживання Володимир Кравчук різко висловився про невиконання вимоги законодавства та рішення міського голови передати картки форми А і Б міському ЦНАПу – вже 5 років це ігнорують керівники управляючих компаній та частини ОСББ, ЖБК, які мають ці картки.

В Ужгороді вже створений муніципальний реєстр територіальної громади з інформацією про облік фізичних осіб, він загальнодоступний для всіх підприємств-надавачів послуг, департаменту соціальної політики. Його створили для спрощення надання адміністративних послуг, довідок. Проте іноді ужгородців ще скеровують по різні довідки до ОСББ, ЖБК, зокрема й ті, що вже відмінені, тому заступник міського голови наголосив, що це питання буде жорсткіше контролюватися.

На засіданні представили нещодавно призначеного директора нового департаменту міської інфраструктури – Віталія Гільтайчука, який розповів про реорганізацію кількох структурних підрозділів міськради. Зокрема, під час реорганізації до департаменту міської інфраструктури увійшли колишні департамент міського господарства, управління капітального будівництва та управління муніципальної варти.

Присутнім нагадали також, що із питаннями щодо житлово-комунального господарства можна цілодобово звертатися до ситуаційного центру за номером телефону (050) 990 5100, повідомляють в Ужгородській міській раді.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар