На Закарпатті створили першу в Україні Раду територіальних громад

листопада 21 / 2021


Раду територіальних громад створили сьогодні, 18 листопада, на Закарпатті. Про це Суспільному повідомив виконавчий директор Закарпатського регіонального відділення Асоціації міст України Олег Лукша.

За його словами, така рада — перша в Україні.

"Сюди увійшли керівники всіх базових органів місцевого самоврядування: голови 64-х територіальних громад, секретарі 64-х громад, а також понад 200 сільських старост", — розповів Олег Лукша.

Він повідомив, що створення Ради територіальних громад – це заміна коаліції "Реформи задля гідного життя", яку створили у 2014-му році та до якої входили органи та асоціації органів місцевого самоврядування.

"Перший етап децентралізаційної реформи відбувся і тепер постали нові завдання у 64 територіальних громадах. Виникла необхідність створити нове коаліційне об’єднання, яке отримало назву "Рада територіальних громад Закарпаття". Мета її єдина, як і у попередній коаліції – підвищення рівня якості життя громад відповідно до нових реформ та відповідно до тих можливостей та спроможностей, який надає закон базовим органам місцевого самоврядування", – розповів у ефірі програми «Сьогодні.Головне» Олег Лукша.

Категорія : Суспільство


Залишити Коментар