Понад 18 тис. тонн матеріалів для посипання доріг взимку заготували на Закарпатті

листопада 06 / 2021


На Закарпатті перевірили готовність доріг до зими. Протягом місяця комісія у складі фахівців Служби автомобільних доріг та патрульної поліції оглянули дороги, вулиці та залізничні переїзди. Про результати цих перевірок 3 листопада у ефірі програми Сьогодні.Головне на UA:Закарпаття розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання служби автомобільних доріг в Закарпатській області Василь Рурич.

За словами Василя Рурича, перевіряли готовність автомобільних доріг державного значення до зими на Закарпатті з 1 жовтня до 1 листопада. Їх протяжність — 926 кілометрів.

"Комісія об'їжджає усі дороги. Це не один день. Перевірку доріг здійснюють два рази на рік: весняне обстеження та осіннє комісійне обстеження. Перевіряють готовність до зими та до літнього періоду."

13 адмінпротоколів склали під час перевірок готовності доріг до зимового періоду на Закарпатті
За словами начальника відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції в Закарпатській області Дмитра Чиженка цьогоріч в порівнянні з минулим роком майже у двічі збільшилася кількість складених адмінпротоколів. У 20-му році було 7, у 2021 — 13.

"За 30 комісійного відпрацювання працівники відділу безпеки дорожнього руху видали 32 вимоги припису на посадових осіб щодо усунення ямковості на дорогах, а також посадові особи, які відповідальні за утримання автошляхів, були притягнуті до адміністративної відповідальності. Кількість — 13 адмінпротоколів. Також надали приписи на усунення недоліків", — розповів Дмитро Чиженко.

Чи готові дороги Закарпаття до зими

"Щоб ми були готові були на 100% до зими, дороги повинні бути відремонтовані на 100%. На даний час дороги Київ-Чоп, об'їзна Ужгорода, М-24, дорога з Мукачева до Берегова, ще є ділянки де незавершені середні ремонти у М-25. Там, звичайно, на старих покриттях при дощах, замерзаннях, відтаваннях можуть утворюватися вибоїни. Особливо Київ-Чоп та об'їзна Ужгорода. Там сітка великих тріщин. Плануємо на другий рік на об'їзній середній ремонт", — розповів Василь Рурич.

За його словами, весною 2022 року планують ремонтувати ділянку від Абранки до Сваляви. "Ця дорога в тіні, постійна вологість. Покриття вже зігнило. Там буде проблема з ямковістю. Щодо інших доріг, де ремонти проведені, я думаю все залежить від підрядної організації, яка буде вчасно розчищати та обробляти протиожеледними матеріалами ці дороги", — розповів заступник начальника з експлуатаційного утримання служби автомобільних доріг в закарпатській області.

Чи готові підрядні організації до утримання доріг в зимовий період
"У нас заключені угоди з трьома підрядниками: ШБУ-77, ПБС та ПБЦ. ШБУ-77 обслуговує практично половину доріг області. Тячівський, Рахівський, та частину Хустського району обслуговує ПБС. Київ-Чоп обслуговує Тернопільська фірма ПБЦ. Вони мають достатню кількість нової техніки. Ці обладнання в робочому стані. Але, поки що, вся техніка на ремонтах", — розповів Василь Рурич.

На Закарпатті заготували понад 18 тисяч тонн матеріалів для посипання доріг взимку
На Закарпатті, за словами Василя Рурича, заготували понад 18 тисяч тонн солі та фрикційних матеріалів для посипання доріг взимку.

"Станом на 1 листопада ми заготовили більше ніж 60 від сезонної потреби. До весни ми маємо мати 14,5 тис. тонн солі і 10 тис. тонн фрикційних матеріалів для посипки. Заготовили 82% солі — 12 тис. тонн та 6 700 тонн фрикційних матеріалів", — повідомив Василь Рурич. За його словами, цих запасів має вистачити до лютого 2022 року.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар