Новини Закарпаття

Молодь у громадах потребує спортивної інфраструктури, – результати опитування



Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Ігор Шинкарюк узяв участь у круглому столі для опрацювання результатів проєкту «Молодь у культурі, культура для молоді: потенціал закарпатських сіл».

Ініціативу реалізовує Закарпатський регіональний центр соціально-економічних і гуманітарних досліджень НАН України разом із представниками облдержадміністрації.

«У межах реформи децентралізації, у розрізі створення нових територіальних громад важливо приділяти багато уваги молоді, розробляти стратегії розвитку культурної сфери у селах із залученням молодих осіб», – наголосив Ігор Шинкарюк.

Так, результати опитування серед молоді в громадах області показали, що за можливості створення чи відновлення певної інфраструктури 54% респондентів для розвитку потребують спортивний центр, 42% — басейн та 14% — стадіон. Окрім цього, 66,1% опитаних обрали активний вид відпочинку.

«Укотре маємо підтвердження, що обрали правильний вектор на розбудову спортивної інфраструктури в громадах Закарпаття. Сьогодні уже будуються такі об’єкти та започатковано десятки нових проєктів, що створюють фундамент майбутнього спорту і здорової молоді краю», – додав Ігор Шинкарюк.
Перейти на сайт