Нова сучасна амбулаторія на Свалявщині вже приймає пацієнтів

жовтня 23 / 2021

Вобласті розширюють мережу закладів охорони здоров’я у сільській місцевості та покращують доступ закарпатців до якісних медичних послуг.

З вересня цього року в Голубиному успішно функціонує новозбудована амбулаторія загальної практики сімейної медицини.

«У закладі охорони здоров’я пацієнтів приймають у просторих та обладнаних кабінетах, є лабораторія з сучасним оснащенням та все необхідне для стерилізації приміщень, що надважливо у період пандемії», – зауважив голова облдержадміністрації Анатолій Полосков.

В амбулаторії обслуговують понад 2 тисячі осіб. Усі охочі з Голубиного чи навколишніх сіл можуть укласти декларацію з сімейними лікарями та отримувати тут первинну допомогу.

«Розвиток медицини у сільській місцевості краю – наше пріоритетне завдання. Продовжуємо втілювати в життя амбітні проєкти в межах програми Президента України Володимира Зеленського "Велике будівництво"», – підкреслив очільник області.

Головна лікарка КНП «ЦПМСД Полянської сільської ради» Оксана Пілка додає, що у закладі функціонує тимчасовий пункт щеплення. Місцеві жителі активно імунізуються проти COVID-19 в комфортних умовах і мають на вибір три вакцини Pfizer, CoronaVac та AstraZeneca.




Категорія : Суспільство


Залишити Коментар