Бути кінологом – це бути відданим своїй справі

жовтня 20 / 2021

Собаки – не лише найкращі та найвідданіші друзі, а й вірні напарники та помічники. Для охоронців державних рубежів службові собаки завжди були надійними напарниками та друзями, яким можна довірити найскладніше: пошук вибухівки, наркотиків чи затримання порушника.

В цьому переконаний і прикордонник Артем Мергур’єв. Він обрав почесну та відповідальну справу - охороняти державні рубежі в парі з чотирилапим напарником.


Його надійним помічником став Стек - спеціальний службовий собака породи бельгійська вівчарка-малінуа. На навчання до Кінологічного навчального центру ця пара приїхала з Одеського прикордонного загону.

«Бути кінологом – справа не з легких, адже собака потребує постійної уваги, потрібно бути наполегливим та терплячим, а головне – любити собак. Саме через любов до собак я вирішив пов’язати своє життя з кінологією», - поділився кінолог.


Артем зі своїм чотирилапим вихованцем проходять курс навчання з пошуку зброї та вибухових речовин. Пошук вибухівки для собак – найскладніше завдання. Тут важлива повна взаємодія у кінологічній парі.



Аби стати справжніми професіоналами, Артем та його напарник Стек постійно займаються та вдосконалюють свої навики, щоб по завершенні навчання разом охороняти державні рубежі. Тепер вони не лиле напарники на службі, а й вірні друзі у житті.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар