В Україні триває марафон «Тиждень української мови»

жовтня 20 / 2021
В Україні триває марафон «Тиждень української мови»

В прес-службі Закарпатської ОДА повідомляють про те, що невдовзі Україна відзначатиме День української писемності та мови. З цієї нагоди Міністерство культури та інформаційної політики запустило марафон «Тиждень української мови». Про це повідомляє заступник голови Закарпатської ОДА Ігор Шинкарюк.

До 1 листопада кожен, хто цікавиться будь-яким розділом мовознавства, може створити або доповнити статтю у Вікіпедії. Аби відповідні зміни були внесені під егідою марафону, потрібно використовувати певний шаблон.

«Ми постійно виконуємо різні пошуки на цьому ресурсі, тому через такий марафон зможемо покращити україномовний контент Вікіпедії. Кожен із нас може зробити свій внесок для збільшення кількості статей та покращення їхньої якості», – наголосив Ігор Шинкарюк.

За його словами, стати учасником «Тижня української мови» зможе кожен, хто зареєструється у Вікіпедії.

9 листопада будуть визначені найактивніші мовознавці марафону, що отримають набір книг і/або подарункові сертифікати інтернет-магазинів на їх покупку, іншим учасникам, що створять чи суттєво покращать щонайменше три статті передадуть тематичні сувеніри.

З детальною інформацією та базовими вимогами до статей можна ознайомитися за посиланням.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар