Закарпатському військовому присвоїли звання підполковника посмертно

жовтня 17 / 2021

Звання підполковника (посмертно) закарпатцю Віталію Постолакі присвоїли за вияв мужності, самовідданість і героїзм.
Як повідомляє “Суспільне Закарпаття“, Віталію Постолакі присвоїли звання підполковника посмертно 8 жовтня. Вручення погонів матері підполковника Калині Постолакі відбулося 15 жовтня у Народному Домі “Просвіти” в Ужгороді.

“Віталій Постолакі загинув двічі. Один раз: снаряд попав в бліндаж, він загинув. Після того тіло покійного хотіли перевезти в Артемівськ (зараз Бахмут — ред.). І знову попала міна в цей автомобіль і він вдруге, можна так сказати, загинув. Тіло забрали банди незаконних збройних формувань, утворених на Луганщині й Донеччині. Дуже важкі були пошуки. Похований він зараз на військовому цвинтарі в місті Ужгород”, — розповів ад’юнт Національного університету оборони України імені Івана Черняховського Микола Журавльов.

Віталій Постолакі служив у системі Головного управління розвідки. З початком війни воював у складі 128-ї бригади. Героїчно загинув під Дебальцевим 12 лютого 2015 року.

“Він поклав своє тіло і душу за нашу родину, за мене особисто, за всю Україну, за її безпеку суверенність. Я пишаюся ним, я знаю, що це було недаремно”, — додає дочка Віталія Постолакі Дарина.
Категорія : Суспільство


Залишити Коментар